0 800 335353

Політика конфіденційності

Це положення про конфіденційність та обробку персональних даних описує, як ми інтернет-магазин «Лінзомат» (ФОП Зоренко Андрій Володимирович)– збираємо, використовуємо, захищаємо та обмінюємось особистими даними наших клієнтів. 
Клієнти — це всі ті (фізичні особи старше 18-ти років), хто відвідує сайт https://linzomat.ua/ та іншим чином взаємодіє з нами.
Особистий електронний кабінет – це електронний сервіс, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, розміщений на сайті https://linzomat.ua/ (доступ до якого здійснюється на підставі логіну (еmail/номер телефону) та паролю).
Власником персональних даних є ФОП Зоренко Андрій Володимирович (та/або Партнери згідно Публічної оферти).

1. Обсяг та мета збору ПД

1. 1. Інтернет-магазин «Лінзомат» може збирати особисту інформацію про вас під час користування нашим веб-сайтами (разом -«Сервіс»), а також іншої взаємодії. Інформація, яка збирається, поділяється на категорії:
1.1.1.  інформація, яку ви надаєте нам;
1.1.2. інформація, яку ми збираємо за допомогою автоматизованих методів;
1.1.3. інформація, яку ми отримуємо з інших джерел.
1. 2. Надання особистої інформації є добровільним. Проте можуть виникнути ситуації, коли надання Вами особистої інформації необхідно для надання Вам послуг або вимагається відповідно до законодавства. В деяких випадках ми не можемо надати Вам наші послуги, якщо Ви не надаєте інформацію. Ми повідомимо Вас, коли надання Вашої особистої інформації необхідно.
1.3.  Інтернет-магазин «Лінзомат» може комбінувати інформацію, яку ви надаєте, з інформацією, яка збирається автоматично та інформацією, яку ми отримуємо з інших джерел.
1.4. Інтернет-магазин «Лінзомат» збирає наступні Персональні дані:
1.4.1.Дані користувачів, включаючи, але не обмежуючись наступними:
    Прізвище, ім’я, по-батькові;
    Контактні дані (адреса електронної пошти, номер телефону тощо);
    Дата народження;
    Інформацію про транзакції, включаючи інформацію про продукти, які ви купуєте, ціни, спосіб оплати та платіжні реквізити;
    Дані облікового запису, такі як ваше ім'я користувача та пароль (або щось інше, що ідентифікує вас), що використовуються для доступу до наших Сервісів для придбання чи використання наших продуктів та послуг;
    Дані вашого профілю користувача, включаючи продукти та послуги, які вам подобаються, переважний час відвідування  Інтернет-магазин «Лінзомат»; 
    Інша особиста інформація, яку ви можете надавати, коли взаємодієте з Інтернет-магазином «Лінзомат».
1.4.2. Дані, які автоматично передаються в процесі їх використання за допомогою встановленого на пристрої Клієнта програмного забезпечення, в тому числі IP-адреса, інформація з cookie, інформація про браузер Користувача (або іншу програму, за допомогою якої здійснюється доступ до Сервісів), час доступу, адрес запитуваної сторінки, ім'я та URL-адресу файлу, отриманого під час використання наших Сервісів,  операційну систему вашого комп'ютера чи мобільного пристрою, яким ви користуєтесь,     тип мобільного пристрою та його налаштування,  унікальний ідентифікатор пристрою    (UDID або ідентифікатор    мобільного обладнання (MEID) вашого мобільного пристрою, серійні номери пристрою та його компонентів, рекламні ідентифікатори (наприклад, IDFA та IFA) або їх аналоги, направляючий веб-сайт (тобто сайт, який направив вас до нас) або програма, інформацію про вашу активність, що стосується вашого користування нашими Сервісами, включаючи сторінки, які ви відвідуєте на наших сайтах або в наших мобільних додатках.
1.4.4. Інші дані, збір яких передбачено Договором, цим Положенням чи законодавством України.
1.5. Метою обробки ПД є:
    Забезпечення надання доступу і використання Сервісів;
    надання Інтернет-магазину «Лінзомат» або вказаним ним особам, можливості швидкого та зручного доступу до персональних даних, зокрема до результату наданих послуг, отримання додаткової корисної інформації, пов’язаної з результатами наданих послуг, а також в інших аналогічних цілях, що стосуються надання послуг;
    виконання Інтернет-магазином «Лінзомат» та їх працівниками обов’язків, покладених на них законодавством;
    покращення якості Сервісів, розробка нових послуг, що можуть надаватися клієнтам;
    використання знеособлених даних для статистичних цілей;
    таргетинг реклами;
    проведення транзакцій;
    виконання запитів та замовлення, оброблення платежів за послуги;
    зв'язок з вами відносно ваших замовлень, покупок або ваших облікових записів, запитів, запитань та коментарів;
    надання вам Сервіси, які включають наші веб-сайти та/або мобільні додатки;
    забезпечення підтримки клієнтів, включаючи обробку будь-яких звернень щодо наших послуг.
1.6. Для пропозиції послуг, продукції, покращення наших існуючих послуг:
    інформування про продукти та послуги, конкурси, програми, пропозиції, акції та спеціальні заходи, які, на нашу думку, можуть вас зацікавити;
    розробка нових продуктів та послуг, проведення дослідження споживачів, та оцінку ефективності наших маркетингу та реклами;
    реалізація та вдосконалення наших продуктів, послуг, пропозицій, рекламних акцій, програм, а також Сервісів та інших технологій;
    аналітика, для підбору контенту (включаючи рекламу) сформованого відповідно до ваших інтересів і способів використання наших  Сервісів.
    забезпечення безпеки наших мереж і систем.
1.7. Для дотримання чинного законодавства:
    захист, виявлення та попередження випадків шахрайства та інші злочини, претензії тощо;
    дотримання юридичних зобов'язань і наших локальних нормативних документів;
    ведення нашої діяльності відповідно до чинного законодавства України.

2. Згода на обробку персональних даних/конфіденційної інформації та права Клієнта

2.1. Клієнт використовуючи сайт , та/або проставляючи  відповідні позначки на інших електронних ресурсах, що відсилають до сайту https://linzomat.ua/ чи до інформації на них розміщених, надає згоду на обробку персональних даних/конфіденційної інформації та згоду з умовами цього Положення:
2.1.1. добровільно надає свою згоду на автоматизовану, а також без використання засобів автоматизації обробку, включаючи збирання, реєстрацію, систематизацію, накопичення, зберігання, адаптування, зміну, поновлення, використання і поширення (у тому числі передачу і транскордонну передачу та поширення), знеособлення, блокування, його даних, в обсязі та з метою, передбаченими цим Положенням та Договором;
2.1.2. не вимагає здійснювати інформування про передачу (поширення) його даних, добровільно наданих, третім особам чи отримання згоди клієнта на таку передачу, якщо ця передача (поширення) проводиться з метою реалізації правовідносин, обумовлених Договором;
2.1.3. підтверджує свою згоду на надання його даних всім працівникам у межах свої повноважень, для надання послуг клієнту, або вчинення інших дій передбачених цим Положенням.
2.1.4. надає свою згоду на відправку йому будь-якими засобами зв’язку текстових, мультимедійних та голосових повідомлень (в тому числі SMS та MMS) з інформацією щодо послуг, новин, та будь-яких інших повідомлень рекламного, комерційного чи маркетингового характеру. Відмовитися від таких повідомлень та розсилок Користувач може шляхом відправки листа на адресу електронної пошти info@linzomat.ua.
2.1.5. підтверджує, що він письмово повідомлений про збір його даних в момент їх збору, їх зміст, власника даних, мету збору та осіб, яким вони передаються, а також про свої права, передбачені ст. 8 Закону України «Про захист персональних даних», згідно з якої суб'єкт персональних даних має право:
2.1.5.1. знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
2.1.5.2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональних даних;
2.1.5.3. на доступ до своїх персональних даних;
2.1.5.4. отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональних даних, а також отримувати зміст таких персональних даних;
2.1.5.5. пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
2.1.5.6. пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
2.1.5.7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
2.1.5.8. звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
2.1.5.9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
2.1.5.10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних  під час надання згоди;
2.1.5.11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
2.1.5.12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
2.1.5.13. на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.
2.2. Клієнт також має право вимагати видалення його персональних даних. При цьому, Інтернет- магазин «Лінзомат» видаляє персональні дані лікаря (клієнта), які він вимагає видалити, за винятком тих, які мають зберігатися згідно вимог законодавства України. У разі такого видалення даних, може видалити Особистий кабінет і припинити доступ клієнта та можливість отримання ним Послуг за допомогою Сервісів.
2.3. Надана Користувачем згода на обробку персональних даних діє протягом невизначеного строку і може бути відкликана в будь-який момент. Заяви щодо відкликання згоди на обробку своїх персональних даних та інші заяви та запити на реалізацію прав пацієнтів та їх законних представників (клієнтів), як суб’єктів персональних даних, мають направлятися клієнтами  в письмовій формі за адресою:  Україна, __________________________.
2.4. Клієнт погоджується, що у випадку внесення довіреною ним особою даних на Сервісах для надання Послуг чи отримання інформації, у спеціальних комп’ютерних та/або інформаційних програмах (системах), встановлених на будь-яких, в тому числі портативних носіях, Клієнт  надав попередню згоду такій особі на використання його персональних даних, ознайомлений з переліком послуг та бажає отримати саме такі послуги, та підтверджує, що така довірена особа діяла від імені Клієнта та в його інтересах. Клієнт підтверджує, що надає право такій довіреній особі надавати від його імені згоду на обробку персональних даних. Якщо під час попереднього оформлення Клієнтом форми на надання Послуг у спеціальних комп’ютерних та/або інформаційних програмах (системах), встановлених на будь-яких, в тому числі портативних носіях, було зазначено адресу електронної пошти та/або номер телефону  третьої особи, Клієнт надає згоду на відправлення повідомлень, пов’язаних із його замовленням Послуг, саме на цю електронну адресу та або телефонний номер. 
2.5. Відкликання Клієнтом  згоди на обробку персональних даних призводить до видалення Особистого кабінету і припинення його доступу до Сервісів та припинення можливості отримання послуг за допомогою цих сервісів.
2.6. Із стратегічних чи інших бізнес міркувань,  при продажі чи передачі всього або частини нашого бізнесу, ми можемо передати і  усю зібрану інформацію, в тому числі особисту інформацію, будь-кому, хто задіяний в цьому продажі чи передачі.

3.    Використання наших Сервісів та інших технологій
3.1. Сookie - це невеликий текстовий файл, який закладається у веб-браузері чи пристрої користувача Інтернету та використовується для запам'ятовування та/або отримання інформації про користувача. 
3.2. Веб-маяк - це невеликий об'єкт чи зображення, вбудований чи вбудоване у веб-сторінку, програму або електронний лист, і використовується для відстеження діяльності. Веб-маяки також іноді називають пікселями та тегами.
3.3. Деякі функції, які ми пропонуємо, можуть бути доступні лише за допомогою використання файлів cookie та інших подібних технологій.
3.4. Ми можемо використовувати як сеансні (розраховані на одне ваше відвідання веб- ресурсу) так і постійні (розраховані на певний проміжок часу) файли cookie та інші технології відстеження.
3.5. Сервіси та інші програми, пов'язані з нашою господарською діяльністю, можуть використовувати веб-маяки.
3.6. Використання cookie, веб-маяків та інших подібних технологій для збору інформації для цілей, описаних у цьому Положенні. Інтернет- магазин може об'єднувати інформацію, зібрану за допомогою цих технологій, з інформацією, яку ми зібрали іншими способами, описаними в цьому Положенні.
3.7. Зазначені в цьому розділі, можуть використовуватись для:
    - ідентифікування  вашого пристрій;
    надання клієнтам доступу та користуватися нашими сервісами;
    забезпечення системи безпеки;
    вимірювання використання наших веб-сайтів і мобільних додатків, для статистичних цілей;
    покращення наших продуктів та послуг;
    контроль за ефективністю роботи наших сервісів (відстежування трафіку, помилок, часу завантаження сторінки, популярність розділів тощо);
    відбір реклами, орієнтованої на потребі клієнтів;
    інших цілей, описаних у цьому Положенні.
3.8. Якщо ви не бажаєте отримувати файли веб-браузера, cookie або хочете, щоб ваш браузер повідомляв вас, коли ви отримуєте файл cookie. Клацніть на розділі «Help» (Довідка) свого браузера, щоб дізнатись, як змінити налаштування стосовно файлів cookie. Якщо ви повністю забороните cookie, ви можете позбавити себе можливості користуватись усіма функціями, доступними на веб-сайті, або інших сервісах.
3.9. Наші Сервіси, веб-сайти можуть пропонувати посилання на веб-сайти, що належать Інтернет-магазину, а третім особам. Після переходу на посилання, на один з таких веб-сайтів, вам слід ознайомитися з політикою конфіденційності цього веб-сайту, положеннями та умовами його використання, та іншими його політиками. Інтернет-магазин не несе відповідальності за політику та практику третіх осіб. Будь-яка інформація, яку ви надаєте цим організаціям, стає предметом їхньої політики конфіденційності, положень та умов використання, та інших політик.

4. Обробка персональних даних та конфіденційність

4.1. Будь-які персональні дані чи інша інформація, розміщена, поширена чи доступ до якої надано Клієнтом, є конфіденційною та обробляється в порядку, передбаченому Договором та цією Політикою.
4.2. Клієнти усвідомлюють та погоджуються, що для отримання Послуг їм рекомендовано надавати повну та достовірну інформацію (в т.ч., якщо виникає необхідність, відповідні копії документів тощо) Інтернет-магазин, запитувану ним для надання Послуги.
4.3. Ідентифікаційні, контактні дані клієнтів, а також дані про отримані ними Послуги і стан їх здоров’я містяться у в особистому  і недоступні для перегляду іншими особам, за виключаннями вказаними в цьому Положенні. 
4.4. Обробка персональних даних здійснюється лише в межах та для цілей передбачених цим положенням.
4.5. Клієнт зобов’язується вносити повну і достовірну інформацію про свої персональні дані. 
4.6. Під час обробки персональних даних Інтернет-магазин здійснюватиме усі необхідні організаційні і технічні заходи для захисту персональних даних від неправомірного або випадкового доступу до них третіх осіб, знищення, зміни, блокування, відтворення, поширення, а також інших неправомірних дій. Обробка персональних даних здійснюється за допомогою способів, що забезпечують конфіденційність таких даних, і з дотриманням установлених законодавством вимог до забезпечення безпеки персональних даних.

5. Внесення змін та строк дії Положення
5.1. Це Положення набуває чинності з дати, зазначеної у верхній частині документу. Інтернет-магазин може час від часу змінювати це Положення, при цьому, ми будемо публікувати нову редакцію Положення на цій сторінці та на офіційному веб-сайті. Вам слід періодично переглядати цю сторінку, щоб мати змогу ознайомитись з найновішою версією нашого Положення.
5.2. Зміни в Політику вступають в силу з моменту затвердження нової редакції Положення та публікації на Веб-сторінці https://linzomat.ua/.